Soal dan Pembahasan UKK Bahasa Inggris Kelas VII SMP Semester 2 TA 2014/2015

 on Friday, May 8, 2015  


LATIHAN 1
BAHASA INGGRIS
1. Look at the picture !

He took ...... to clean his nose.
A. a bed cover
B. some paper
C. a handkerchief
D. a curtain


Jawaban : C

2. Look at the picture !

You can get water from the .......
A. pool
B. well
C. stream
D. river


Jawaban : B

3. Look at the picture !

A. The big boxes are more than the small ones
B. The big boxes are fewer than the small ones
C. The small boxes are fewer than the big ones
D. The small boxes are as many as bis ones

Jawaban : B

4. Look at the picture !

Note :
A = is my house
B = is my school
C = is the post office
D = is the movie
A. My school is far from my house
B. The post office is farther from my than the movie
C. The movie the farthest from my house
D. The movie is next to my house

Jawaban : C

5. This is ........ bicycle.
A. Ruddy's
B. him
C. he
D. Ruddy


Jawaban : A

6. Aunt Tina has a new car. 
The grey car over there is ........
A. her
B. hers
C. she
D. she's


Jawaban : B

7. Susy's uncle is carrying a bag, ...... is going to the office.
A. She
B. His
C. He
D. Him


Jawaban : C

8. When Rini and I were in the yard, father called ........
A. us
B. they
C. their
D. we


Jawaban : A

9. A : The weather is hot in Surabaya. Which shirt do you need ? 
B : I need the thin .....
A. one
B. once
C. one's
D. ones


Jawaban : A

10. This test is not difficult, ......... can do it.
A. no one
B. one
C. anybody
D. nobody


Jawaban : C

11. Mother wants to make fried rice for a party. She needs three ounces of salt and one kilogram of butter. She also needs ........ eggs and ........ rice.
A. much - many
B. a lot of - much
C. a few - a little
D. many - a little


Jawaban : B

12. I have a pen-friend in Canada. We have been writing to ......... since last year.
A. some other
B. other
C. Each other
D. another


Jawaban : C

13. There are ....... on the ground.
A. some leaves
B. leaf
C. any leaves
D. the leaf


Jawaban : A

14. ........ includes rice, vegetables, meat, fruit, and milk.
A. Good food
B. A good food
C. Any good food
D. Those good food


Jawaban : B

15. The sick man ....... on his bed now.
A. does not lying
B. is no lying
C. not is lying
D. is lying


Jawaban : D

16. On our way home last week we ...... at home places.
A. has stopped
B. stops
C. stopped
D. is stoping


Jawaban : C

17. It .......... It is very cloudly.
A. was raining
B. rains
C. rained
D. is going to rain


Jawaban : D

18. Mr. Amat is a technician. He often ......... radios, calculator, sound system, etc.
A. is fixing
B. fixes
C. fix
D. fixed


Jawaban : B

19. Basir : May I go to Iwan's house ? 
Mother : Only if you ........ your homework.
A. do
B. did
C. have done
D. is doing


Jawaban : C

20. A : ....... studying Dutch ? 
B : Since last month.
A. How long are you
B. How long were you
C. How long have you been
D. How long are you going to be


Jawaban : C

21. The students were collecting their exercise books ........
A. when the teacher came in
B. this morning
C. for about twenty minutes
D. just now


Jawaban : A

22. X : Is your litlle brother sleeping now ? 
Y : Yes, he is. He ...... for an hour.
A. sleeps
B. slept
C. was sleeping
D. has been sleeping


Jawaban : D

23. You ........ abroad next December.
A. have Bone
B. will go
C. went
D. go


Jawaban : B

24. Krisna entered the room ......... sat down.
A. but
B. and
C. or
D. until


Jawaban : B

25. .......... he is poor he does his work well.
A. But
B. So
C. Although
D. Because


Jawaban : C

26. This eraser is not his and it isn't mine either .......... is it ?
A. How
B. Which
C. What
D. Whose


Jawaban : D

27. X : ....... is the doctor going to come ? 
Y : At once.
A. How far
B. How soon
C. How many
D. How old


Jawaban : B

28. A : ........ is the wall ? 
B : About twelve metres.
A. How high
B. How deep
C. How long
D. How far


Jawaban : A

29. ......... no one in the classroom.
A. There is
B. There isn't
C. There are
D. There overe


Jawaban : A

30. It's very cold in Bromo, you .......... wear a thick coat.
A. should
B. should not
C. may
D. can


Jawaban : A

31. The driver drove his bus .....
A. careful
B. careless
C. more careful
D. carelessly


Jawaban : D

32. X: How did you come here ? 
Y : I took a bus ...... here.
A. to come
B. come
C. came
D. is coming


Jawaban : A

33. Is ....... time to have dinner ?
A. a
B. some
C. it
D. that


Jawaban : C

34. A : Hi. I am glad ........ you. 
B : So am I.
A. see
B. sees
C. to see
D. saw


Jawaban : C

35. My friend said : ....... !
A. Not to go home
B. Don't be go home
C. Being not home
D. Don't go home


Jawaban : D

36. A : What did you think Roby was doing ? 
B : I ........ he ........
A. thought - was playing
B. thought - is playing
C. think - was playing
D. think - is playing


Jawaban : A

37. I know Tini ........ able to make any friends since last week.
A. had been
B. have
C. has been
D. has


Jawaban : C

38. My sister has some good trousers. 
I have some good trousers. 
Penggabungan yang benar dari kedua kalimat tersebut .......
A. My sister has some good trousers and so I have.
B. My sister has some good trousers and so has I.
C. My sister has some good trousers and I has too.
D. My sister has some good trousers and I do too.

Jawaban : A

39. The lady ....... the blue taxi is my neighbour.
A. on
B. in
C. at
D. of


Jawaban : B

40. The man is my father. 
He sat in the livingroom. 
Penggabungan yang benar dari kedua kalimat tersebut ialah ........
A. The man is my father who sat in the livingroom.
B. The man who sat in the livingroom is my father.
C. The man who is my father sat in the livingroom.
D. My father who sat in the livingroom is a man.

Jawaban : B

41. Susunlah menjadi kalimat yang benar ! 
they - she - studies - wonder - English - why
A. She studies English why they wonder.
B. She wonder they stuides English.
C. Why they wonder she studies English.
D. They wonder why she studies English.

Jawaban : D

42. You .......... if you walk in the rain.
A. will be sick
B. sick
C. will sick
D. are sick


Jawaban : C

43. All the nails are useless, ........ ?
A. don't they
B. aren't they
C. are they
D. do they


Jawaban : B

44. A ........ looks after sick people.
A. woodcutter
B. nurse
C. shoemaker
D. patient


Jawaban : B

45. The moon is a ........... of the earth.
A. sun
B. sattellite
C. planet
D. star


Jawaban : B
Soal dan Pembahasan UKK Bahasa Inggris Kelas VII SMP Semester 2 TA 2014/2015 4.5 5 han doko Friday, May 8, 2015 LATIHAN 1 BAHASA INGGRIS 1. Look at the picture ! He took ...... to clean his nose. A. a bed cover B. some paper C. a handke...


No comments:

Post a Comment