Soal Latihan Bahasa Ingriss VII SMP TA 2015/2016 dan Pembahasan

 on Monday, September 7, 2015  

LATIHAN 4
BAHASA INGGRIS
OUR PARENTS

What does the word "parent" mean ? It means our father and our mother.
How long have our parents been taking care of us ? This question is easy to answer. As we all know, our parents have been taking care of us for as long as we have lived.
We hardly imagine just how good and kind our parents are. They also love us very much. No parent hates a son or daughter. When we are sick or ill, they look after us very carefully. They sometimes even lose sleep at night because of us. And they spend a lot of money in our education.
Do you love your parent ? Of course you do.
What should we do to show our gratitude to our parents ?
To show our gratitude to them we should
1. always do what they tell us to do
2. never disobey or annoy them
3. be a good student and always do our best
4. make our selves useful both to our parents and to our country

1. T : What should you do to show your gratitude to your parents ? 
S : I should ......
A. always obey and make myself useful to my parents
B. disobey my parents and always do my best to them
C. always to what they tell me to do and make myself unuseful to them
D. be good student and be unuseful to my parents

Jawaban : A

2. After you have read to text, which paragraph tells us about how much parents love us ? 
It is in the ....... paragraph.
A. first
B. second
C. third
D. fourth


Jawaban : C

RAFFLESIA ARNOLDI

The vast archipelago and the great number of island has made Indonesia the home of variety of plant life. The Indonesian flora ranges from the tiny orchid to the giant rafflesia plant. No wonder many botanist are curious to study these plant.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. It has a flower almost a metre in diameter and 1.40 metres in height.
"Rafflesia" is derived from the name of the British Governed and General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Gardens in Bogor. Thought it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.
Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.
While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die.

3. T : Where did the name of "rafflesia" come from ?
S : It came from the name of .......
A. Sumatra in 1928
B. the Botanica Garden
C. Beccary, an Italian Botanist
D. the British Governor General

Jawaban : D

4. T : How often does the rafflesia bloom a year ? 
S : It bloom ....... times a year
A. three
B. three or four
C. three or ten
D. four


Jawaban : B

5. T : What is the second paragraph about ? 
S : It is about the ......
A. size of rafflesia
B. parts of the rafflesia
C. variety of rafflesia
D. home of plant life


Jawaban : A

6. The fifth paragraph is about the .......
A. flower which is blossoming
B. parts of the flower
C. times when it blooms
D. begining for flower


Jawaban : A

7. No wonder many botanists are curious study these plant.
The under lined word refers to ........
A. many botanists
B. the Indonesian flora
C. the great number of island
D. the tiny orchid to the giant rafflesia

Jawaban : B

OUR FORESTS

Indonesia has some of the richest forest in the world. The total area of forested land is approximately 120 millions hectares.
These forest have existed for millions of years and they have much to after us. They important for their product, such is timber, rattan (= rotan), resin (= damar), etc. They are also important for keeping the soil fertile. The leaves is fertilizer for the soil.
The roots of the trees prevent the soil from being washed away by the rain.
Some years ago the forests in Indonesia looked from the air like an unbroken
carpet of green. Today there are a lot of bare pathches (= bidang-bidang tanah) where trees have been cut down and cleared. The trees have been cut down for timber. Forests are cleared for farms mine and settlements. In some areas the destruction is continuing at 
a very rapid rate. If we do not stop this, our forest will be gone by the end of this century.
Our government realizes this and has taken some steps to prevent the destruction. Some regulations have been issued (= dikeluarkan) to protect the forests. In addition, reforestation projects are being carried out. These projects are as important as other big development projects. It is our duty as good citizens to help the government carry out these programs successfully.

8. What is the size of the forested land in Indonesia ? 
It is approximately, ....... hectares.
A. 120.000
B. 1.200.000
C. 12.000.000
D. 120.000.000


Jawaban : D

9. Teacher : Why are the forests important 
Student : Because they .......
A. are fertilizer for the soil
B. fall to the ground an become humus
C. keep the soil fertile and prevent the soil erosion
D. prevent the soil from being washed away by the rain

Jawaban : C

10. Teacher : What is the third paragraph about ? 
Student : It's about the .......
A. destruction of our forests
B. trees that have been cut down
C. forests which are cleared for farms
D. trees are cleared for settlements

Jawaban : B

11. From paragraph three we know that there are ...... patches where trees have been cut down and cleared.
A. plenty of
B. only a few
C. a great amount of
D. very much


Jawaban : C

12. "These forests have existed for millions of years and they have much to offer us.
They word "they" refers to .......
A. products
B. trees
C. years
D. forests


Jawaban : D

THE OLYMPIC GAMES

Nowadays almost everyone like sports. Many people participate in some kind of sports such as football, swimming, or running. A lot of people are interested in sport as spectators. The enjoy watching a football game, a swimming contest or an athletics contest.
Among the biggest sports events in the world are the Olympic Games. They began in Greece long ago. They were held every four years at Olympia. Only men participated in the games. Women could not even watch them in the stadium.
At the first Olympic Games there was only one event, a running race. Later game 
had more events : long jump, javelin, boxing and chariot (= kereta perang) racing. The only prize the winner received was a crown of leaves. Buit it was a grog, honour to win.
When the Romans conquered Greece, continued to hold the Olympic Games. But they started go giver winners big prizes. Then people began to cheat so Roman Emperor Theodosius stopped the games.
In 1896 a Frenchman, Baron Pierre de Coubertin, revived the Olympic Games. The games were hold In Greece. They became the first modern Olympic Games. People from every country in teh world participate, and each new Olympic Games there is a special opening ceremony, the lighting of the Olympic torch. Runners carry the Olympic flame from Greece all the way to the host country for this purpose.
Like the ancient games, the modern games take place every four years. About 30 sport are played. Today the winners receive medals as prizes instead of the old crown of leaves. The 1992 Olympic Games will be hold in Barcelona, Spain.

13. How many events were there at the first Otymple Games .......
A. one
B. two
C. three
D. four


Jawaban : A

14. T : When Baron Pierre de Courbertin revive the Olympic Games ? 
S : He revived them In ......
A. 1896
B. 1898
C. 1986
D. 1992


Jawaban : A

15. Teacher : Which paragraph tabs us that numialls as prizes ? 
Student : It is in the ....... paragraph.
A. second
B. third
C. fourth
D. sixth


Jawaban : D

16. "Only men participated in thd games. Woman could not even watch them In the stadium". The word "them" in the sentence above refers to ......
A. games
B. men
C. events
D. women


Jawaban : A

The word communication comes from the verb communicate, which means to give or exchange information, news, idea, or opinons by speed or writing. In other words,
communications is the sending of information or rows from one person to another, or the the change of such Information or now between people.
Through communication people loam from one another the things they want to
know. Imagine if human beings could not communicate with one another. If a perseon cannot communicate, he will not talk to other people, and no other people will talk to him or theach him anything. So it would be immpossible for him to learn anything. Van he learn anything by himself ?
How could a child loam to do anything at all he did not have the chance to communicate with other people, expecially with his parents, brothers and sisters ?
He would not learn to talk and would not learn to do any other things either. Someone must teach the child. In other words, someone must communicate knowledge and skills to the child.
The main way people communicate with one another is by speaking. Two people can communicate in this way when they are near to each other. Nowadays, however, we can use electronic instrumenre like the telephone, radio and, telegraph as a means of communication. If we do not have a telephone or a radio, we can still communicate by writing letters.
Writing began when men used pictures to explain their thoughts to others. Now writing has become a very important means to communicate. Newspapers, magazines, books, and other printed materials use writing.
Since communication is important for gaining knowledge, you must communicate activelyu with other people, especially with your teachers and friends at school.

17. What is the best title of the text above .......
A. Information
B. Conversation
C. Introduction
D. Communication


Jawaban : D

18. T : What are the electronic instruments as a means of communication ? 
S : They are ......
A. newspapers, letters, and books
B. telephone, telegraph, and radio
C. news, magazines, and words
D. picture, ideas, and opinions

Jawaban : B

19. Which statement is based on the text you have just read ......
A. Life would be difficult without communication
B. Commmunication is important for children only
C. Trains, buses, and planes are means of transportation
D. Painters may communicate his ideas with his painting

Jawaban : A

20. What is the main idea of the last paragraph .......
A. Communication means to give news or ideas by speech
B. Writing is very important to communicate
C. Communication is important to gain knowledge
D. Using the electronic instrument like telephone

Jawaban : C

21. I am tired, I have been working hard. I need to ....
A. drink medicine
B. take a walk
C. go hone
D. take a rest


Jawaban : D

22. Miss Hermy is a teacher of English. She alyways pays attention to her students difficulties. She is never angry of them. We can also say that Miss Hermy is a .... teacher.
A. diligent
B. boring
C. patient
D. clever


Jawaban : C

23. Patient : Excuse me Sir, I have toothache. 
Doctor : Let me, .... then.
A. see
B. look at
C. observe
D. examine


Jawaban : D

24. We use a .... to see a very small object
A. Microscope
B. telescope
C. stetoscope
D. perescope


Jawaban : A

25. .... your parents' advices if they ask us to do something good !
A. Obey
B. Annoy
C. Disobey
D. Disobedient


Jawaban : A

26. My father died in 1970, when I was ten years old. So my eldest sister brought me to her house. 
It means : My eldest sister .... me because my father died.
A. takes part
B. looks after
C. hates
D. looks for.


Jawaban : B

27. Susi Susanti is a famous .... player from Indonesia
A. football
B. volleyball
C. tennis
D. badminton


Jawaban : D

28. Mardi Lestari is specialist in 100 metre race. He is our best ....
A. athlete
B. player
C. sprinter
D. winner


Jawaban : C

29. Nowadays, however, we can use electronic Instruments like the .... as means of communication.
A. newspapers and megazines
B. telephone and letters
C. radio and news
D. telephone and radio


Jawaban : D

30. The .... brings us news in the front of printed material.
A. newspaper
B. television
C. telephone
D. radio


Jawaban : A

31. ..... while the teacher was teaching then.
A. The headmaster is going to enter
B. The students were listening seriously
C. I stood outside the classroom
D. The bell is ringing loudly

Jawaban : B

32. Fitri is cleaning the rooms now. She began an hour ago. She .... the rooms for an hour.
A. has been cleaning
B. is cleaning
C. was cleaning
D. have been cleaning


Jawaban : A

33. Adi, Pipit and Tanti are in the class to have English test. 
Teacher : Can,you do your test ? 
Tanti : Yes, of course. 
Adi : Oh, it is very easy. I can do it. Sir. 
Pipit : ....
A. I can't either
B. Neither can I
C. So can I
D. I am too


Jawaban : C

34. A soldier must be .... defend his country.
A. ready to
B. Sorry to
C. surprised to .
D. sad to.


Jawaban : A

35. Why did the tourists the temple ? He understood 
The correct combination of the sentences is ......
A. We understood why the tourists visited the temple
B. We understood why did the tourists visit the temple
C. Why did the tourists visit to the temple we understood
D. Why the tourists visit to the temple we understood

Jawaban : A

36. The woman is Mrs. Siti. Her baby is crying. 
The correct combined sentence is ....
A. The woman who is crying with her baby is Mrs.Siti
B. The crying woman with her baby is Mrs. Siti
C. The woman whose baby is crying is Mrs. Siti
D. The baby who is crying with the woman is Mrs. Siti

Jawaban : C

37. You may take a taxi ....
A. if there aren't any buses
B. if there weren't any buses
C. if there will not be any buses
D. if there are a lot of buses

Jawaban : A

38. It is .... to walk on the pavement.
A. dangerous
B. safe
C. important
D. wrong


Jawaban : B

39. Mother wants to make Kentucky friend chicken for a party. She needs one ounce of salt, one and a half kilograms of flour, and she also needs .... chickens and .... cooking oil.
A. a lot of - a large amount of
B. a little of - many
C. all of - a little
D. much - many


Jawaban : A

40. Sinta : ....? . 
Santi : Yes, please. 
Sinta : I also have a lot of bread. Do you want some " 
Santi : No, thank you.
A. Won't you come in
B. Could you take a seat
C. Do you like orange Juice
D. Are you well, Santi


Jawaban : C

41. Tomy : Tomorrow I have holidays about a week, mother. 
Mother : Well, I know. 
Tomy : . . .. ? 
Mother : Of course. When will you leave ?
A. May I visit uncle Harun at Jakarta
B. What about having a party
C. Would you let me take a rest
D. Won't you go to bed now

Jawaban : A

42. Vivin : Next Sunday I am going to a small party. Why don't you all come ? 
Friends : We'd love to. Thanks. 
The underlined expression means .....
A. Vivin wants to say good bye
B. Vivin invites her friends to come
C. Vivin wants to join her friends
D. Vivin never likes her friends to come

Jawaban : B

43. Dido : I think I must go now, Ver. See you. Bye 
Vera : Well, thank tor coming. See you, too. Bye. 
When Dido says : "I think I must go now." he wants to ....
A. come to Vera's home
B. ask Vera to accompany him
C. ask Vera to leave him
D. leave Vera's home

Jawaban : D

44. The headmaster came to the office, but the door was still closed. 
Headmaster : .... 
Clerk : Yes, Sir. I am sorry I forgot to open it.
A. Would you come in ?
B. Get me the door ?
C. Open the door !
D. Won't you bring in the key ?

Jawaban : B

45. Tito : I am very sorryy to come late, sir. 
Teacher : Never mind. Come in. 
The underlined expression is used for ....
A. leave taking
B. offering something
C. asking permission
D. apologizing


Jawaban : D

46. Ida : I have a new dang dut cassette. Why don't you come and listen to it. 
Tety : I am not very keen on dang dut, I am afraid. 
Ida : Oh, I see. Let's go to disco, then. 
From the dialogue we know that ....
A. Tety likes dang dut music
B. Tety doesn't like dang dut music
C. Ida wants to buy dang dut cassettes
D. Tety hates discotheque

Jawaban : B

47. Fadli : Where shall we go for vacation ? 
Indah : .... Fadli : That's a good idea.
A. Won't you drink the tea ?
B. Why don't we go by bus ?
C. Let's get some more food ?
D. Shall we go camping ?

Jawaban : D

48. Tono : How about my new jeans. 
Mother : Oh dear. It goes with your T shirt. 
The underlined sentence means : ....
A. Mother dislikes Tono's jeans
B. Tono's Jeans are very good
C. Tono's Jeans and his T shirt are suitable
D. Mother likes Tono's new Jeans

Jawaban : C

49. Uncle : How about your exams, Tina ? 
Tina : I got good scores, uncle. 
Uncle :.... 
Tina : Thank you.
A. I am very glad to see you
B. Congratulations on winning the prize
C. I am pround to come here
D. Congratulations on your success

Jawaban : D

50. 
From the table we know that .......
A. Ira is older than Erna
B. Rudi as older than Ira
C. Yudha is punger than Rudi
D. Erna is the oldest of them all

Jawaban : B
Soal Latihan Bahasa Ingriss VII SMP TA 2015/2016 dan Pembahasan 4.5 5 han doko Monday, September 7, 2015 LATIHAN 4 BAHASA INGGRIS OUR PARENTS What does the word "parent" mean ? It means our father and our mother. How long ha...


No comments:

Post a Comment